Проф. Мермерски: Всеки ден- лъжица мед, всеки месец-килограм

Проф. Мермерски: Всеки ден- лъжица мед, всеки месец-килограм

Акцент в програмата на Празника на меда, организиран от ДП „Радиоактивни отпадъци”, който се проведе този петък и събота, бе срещата с проф. Христо Мермерски. Той изнесе беседа на тема „Лечебните свойства на меда и пчелните продукти”, която посетиха стотици граждани на Козлодуй.

Професор Христо Мермерски представи лечебните свойства на меда и пчелните продукти, като отбеляза, че най-дълго живелият човек се е хранел с мед и хляб. „Медът съдържа вещества, необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм”, обясни Мермерски. Той може да действа срещу стрес и редица заболявания.

Различните видове мед могат да бъдат полезни при различни заболявания. При заболяване на дихателните пътища полезен е планински мед, при заболяване на стомашно-чревния тракт – полифлорен мед. Проф. Мермерски счита меда за уникален продукт и препоръча всяка сутрин да се яде по лъжица мед. Той изтъкна, че на месец трябва се консумира по килограм мед, което за съжаление не се прави от повечето хора. „Това е евтин и полезен продукт. Няма продукт, който да действа така добре на човека”, обясни Мермерски.

Събитието в актовата зала на СОУ „Св. св. Кирил и Методий” уважиха кметът на Козлодуй Румен Маноев и изп. директор на ДП РАО Дилян Петров. 

Директорът на ДП РАО поздрави всички присъстващи и изрази задоволство от това, че е идеята на предприятието се превръща в една хубава традиция.

 

 




2014-02-16 11:41:57