Нови златни медали за Шато Бургозоне

Нови златни медали за Шато Бургозоне

Шато Бургозоне носи името на древната римска крепост, чийто останки личат сред забележителния масив от 1000 дка, надвисен над меандрите на р. Дунав, недалеч от остров Есперанто.

През 2013 г. заработи и красивия замък с изискана дегустационна зала, който се превръща в един от най-забележителните за винен туризъм в България. Капацитетът на избата е 650 000 бутилки, като вината се предлагат в три серии- висока- Chateau Burgozone, Cote de Danube и Rondo.

Нова серия от престижни отличия завоюваха вината на избата през 2013 г. Премиумният купаж Ирис Съзидание, бяло донесе златен медал от Мундус вини 2013 г. и признанието за най-добро българско бяло вино. Със сребърен медал от Мундус вини се върна червеният Ирис съзидание. Белите вина от серията Chateau Burgozone, Шардоне и Вионие 2013 г. грабнаха златни медали от винени изложения в Брюксел и Солун и получиха висока оценка от US Beverage Test Institution. Голямо е и признанието на червените вина от престижната серия в Европа. Chateau Burgozone Пино Ноар, 2011 г. получи сребърен медал от конкурс в Брюксел, а Chateau Burgozone Сира 2011 г. бронзов медал от Decanter World Wine.

Успехите на избата на европейската сцена са напълно заслужени, а качествените вина намериха своето истинско тяло в новите оригинални бутилки и етикети, отговарящи на модерните тенденции в европейското винарство.

 




2014-02-14 09:45:49