Данъчни: Спестете срещите си с НАП

Данъчни: Спестете срещите си с НАП

„Спестете срещите си с НАП” е мотото на тазгодишната кампания на агенцията по приходите. Това съобщи директорът на офиса във Враца Александър Александров. Той уточни, че и през тази година НАП ще се стреми да спести на клиентите си време и пари.

За нови моменти през тази година, Александров посочи едновременното подаване на осигурителни декларации образец 1 и 6, като уточни че, самоосигуряващите се лица, не подават едновременно двете декларации.  От тази година самоосигуряващите се могат да посочат, че плащат определени задължения за осигурителни вноски за ДОО, независимо от това, че имат по-стари задължения например за данъци. „Работи се и по предоставянето на нова услуга за подаване на декларация за доходите без електронен подпис – само с ПИК код”, разказа Александров. До този момент в офис Враца са издадени 1815 персонални идентификационни кода, които осигуряват достъп до електронните услуги на агенцията.

Шефът на врачанският офис на НАП напомни, че декларациите за облагане на доходите се подават до 30 април и данъците се заплащат в същия срок. Право на 5% отстъпка получават онези граждани, които подадат декларациите си и платят задълженията си до 10 февруари, а тези които подадат подписани с електронен подпис могат да се възползват от отстъпката до края на април. Александър Александров уточни, че се ползва само едната отстъпка. Преференцията може да бъде получена само ако авансовият данък през годината е определен и внесен в срок.

В Офис Враца, както всяка година, и тази ще се работи с т.нар. плаващо работно време, тоест дори и през обедната почивка, ще има служители, които ще обслужват клиентите на НАП, допълни Александров.


Коментари



2014-02-13 14:09:37