Програмата за подкрепа на НПО отново набира проекти

Програмата за подкрепа на НПО отново набира проекти

Стартира вторият конкурс за набиране на проектни предложения по програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

В рамките на два месеца допустимите кандидати ще имат възможност да подготвят и подадат проектните си предложения в четири тематични области – „Демокрация, права на човека и добро управление”, „Социално включване и овластяване на уязвими групи”, „Устойчиво развитие и опазване на околната среда” и „Изграждане на капацитет за НПО”.

Приоритетите, тематичните области, по които може да се кандидатства, както и индикативното разпределение на бюджета бяха представени във вторник от програмния мениджър Елица Маркова. На проведената информационна среща във Враца присъстваха над 20 представители на НПО сектора.

Неправителствени организации могат да получат от 5 до 200 хил. евро за финансиране на идеите си, като крайният срок за подаване на проектите е 31 март 2014 г., до 17:00 часа. За да кандидатстват допустимите кандидати трябва да заявят регистрация в Електронната система за подаване и управление на проекти (ЕСПУП), която е достъпна за през сайта на програмата.

Подаването на предложение за проект, както и управлението и отчитането на проектите е в голямата си част електронно – на интернет адрес (www.ngogrants.bg). Там може да намерите и подробна информация за механизмите за кандидатстване.

 


Коментари



2014-02-11 15:50:32