РЗОК и стоматолозите подписват договори

РЗОК и стоматолозите подписват договори

От днес Районната здравноосигурителна каса във Враца започна сключване на индивидуалните договори с изпълнителите на извънболнична дентална помощ, подали заявления за работа през 2014 г.

Всички стоматолози са представили изрядни документи и няма отхвърлени заявления.

Общо 104 изпълнители на дентална помощ са заявили желание да работят по договор с НЗОК през настоящата година. От тях 12 са групови практики, 1 медико-дентален център в Козлодуй, който ще изпълнява специализирана дентална помощ при деца до 18 г. и 91 индивидуални практики. 

За улеснение на стоматолозите, които имат практики в населени места извън Враца, договори ще се подписват до 11 февруари и в офисите на здравната каса в Бяла Слатина, Мездра, Козлодуй и Оряхово. След тази дата подписването ще бъде извършвано само на място в РЗОК-Враца.

Всички изпълнители на дентална помощ, които са подписали индивидуалните си договори за 2014 г., е необходимо едновременно да отчетат в пълен обем и извършената от тях дейност през януари, като представят необходимите финансови отчетни документи.

И през тази година някои изпълнители на дентална помощ, които са разкрили амбулатория в населено място, определено по списък на НЗОК като практика с неблагоприятни условия, ще имат право и на допълнително заплащане. Условията за заплащане от страна на здравната каса са съответния изпълнител на дентална помощ да е разкрил амбулатория в населено място, включено в списъка на НЗОК като неблагоприятно и да обслужва здравноосигурени лица, които имат  настоящ адрес в същото населено място.

 

 




2014-02-07 14:42:38