Ученици се срещнаха с огнеборци

Ученици се срещнаха с огнеборци

Областна администрация Враца организира вълнуваща среща на ученици от началния курс на ОУ „Отец Паисий“ в село Борован с огнеборци от ОУПБЗН Бяла Слатина.

Децата с интерес разгледаха гаража на пожарната служба. Имаха възможността да се качат на пожарни автомобили и да видят отблизо техниката и екипите. Емоциите им нарастваха при вида на метализираното облекло на пожарникарите. Служителите от ОУПБЗН Бяла Слатина показаха на децата как се действа в ситуация на бедствие и обясниха какви правила трябва да спазват, за да избегнат възникване на пожар.

Инициативата е в изпълнение на Специфична цел 2 на приоритет Образование – Повишаване качеството на възпитание и образование в смесени училища от Стратегия на област Враца за интегриране на ромите 2012-2020 г.

Областна администрация – Враца организира посещение в пожарните на ученици в началния курс от десетте общини в областта.

Целта на инициативата е привличане на интереса на учениците към професията, мотивиране в повишаване на образованието, както и утвърждаването на добрите практики за съвместна работа с училищата за по-тясно сътрудничество с тях в тази сфера. 


Коментари



2014-01-29 11:52:20