Започна сключването на договорите със здравната каса

Започна сключването на договорите със здравната каса

Районната здравноосигурителна каса във Враца стартира процедура по прием на документи за сключване на индивидуални договори с изпълнителите на медицински и дентални дейности за работа през 2014 г. 

Крайният срок за подаване на документи от лечебните заведения е 30-дневен, считано от 1 януари т.г.

Директорът на РЗОК-Враца в срок от 1 месец от подаване на заявленията сключва договори с лечебните заведения, които отговарят на критериите за осигуряване на достъпност и качество на медицинската помощ, упоменати в Закона за здравното осигуряване /ЗЗО/. През 2014 г. разпоредбите в Националния рамков договор не поставят ограничения в сключването на договори с личните лекари и изпълнителите на дентална помощ и след  посочените срокове.

През 2014 г. са увеличени цените на 33 клинични пътеки – в областта на нервни болести, нефрология, пневмология, ендокринология, акушерство и гинекология, хирургия, неврохирургия, неонатология, ревматология и токсикология.

Най-голямо е увеличението при някои КП за лечение на редки заболявания и при хирургични пътеки, при които се извършват операции с голям и много голям обем и сложност.

 




2014-01-21 11:39:35