ОУ “Васил Левски” – първенци по гражданско образование

Първенци по гражданско образование

Учениците от врачанското ОУ “Васил Левски” грабнаха най-много награди в Шестата национална олимпиада по гражданско образование, която се проведе на 8 и 9 май в града под Околчица.

Олимпиадата се организира от МОМН и РИО-Враца. Възпитаниците на Татяна Сандова и Ивета Дончева се класираха в челната тройка на две от възрастовите групи на олимпиадата. Иван Цветанов - от 4 клас и Стивън Валентинов - от 6 клас, заеха почетните 3-ти места в началната и прогимназиалната възрастова група. Наградените получиха предметни награди и грамоти, а на всички участващи и на техните ръководители бяха връчени книги и сертификати за участие.

Домакини на националната олимпиадата бяха ОУ “Васил Левски” и СОУ “Христо Ботев”. В надпреварата се включиха над 80 ученика от цялата страна, разделени в общо 3 възрастови групи. Освен възпитаниците на двете училища-домакини, участие взеха и ученици от СОУ “Отец Паисий” и ОУ “Христо Ботев” – село Баница. За доброто настроение по време на награждаването се погрижиха вокална инструментална група “Българче”, с ръководител Дачо Стоянов и вокална група “Детски свят” – Мездра, с ръководител Анета Петкова.




2013-06-03 11:44:49