Ученици грабнаха награди за най-стилен лозунг

Ученици грабнаха награди за най-стилен лозунг

На 25 април РИОСВ - Враца награди победителите в Конкурса за най-интересен лозунг, свързан с грижата за водата в Информационния център на екоинспекцията.

Изложени бяха всички лозунги на ученици от врачанските училища - ПМГ “Академик Иван Ценов”, СОУ “Никола Войводов” и СОУ “Христо Ботев”. На първо място е Велла Георгиева от ПМГ-Враца. Второто място се присъжда на Ива Иванова, ученичка от СОУ “Никола Войводов”, а на трето място се наредиМихаела Милчева от СОУ “Христо Ботев”.

Концерт и благотворителна кулинарна изложба-базар, посветени на пролетния цикъл фолклорни празници представи ОДЗ “Българче” на в ЕВК “Св. Софроний Врачански” по Проект “Подавам ти ръка - при нас ела!”, финансиран от ЦОИДУЕМ.

На празника децата показаха ритуални практики от местната етносна култура - българска и ромска и традиционни празнични ястия. Дворът на етнографския музей бе огласен от прекрасните песни и танци изпълнени от децата за Лазаровден, Цветница, Великден, Гергьовден или Едерлези, както е в ромския празничен календар.




2013-04-29 23:50:08