Врачанчета демонстрират отлични финансови познания

Врачанчета демонстрират отлични финансови познания

Ученици от цяла България показаха икономическите си познания по време на първото национално ученическо състезание по финансова грамотност “Финансов иновационен лагер”, провело се в София на 15 април. Инициативата се организира от Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България.

От област Враца за участие в Националните финали на състезанието се класираха единствено учениците от СОУ “Козма Тричков”. Младежите от 11 и 12 клас с профил “Предприемачество и бизнес” бяха както най-добре представилият се отбор на предварителната селекция, така и най-добре класиралият се отбор на Националния финал. Младите финансисти спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Златните медали завоюваха Ива Петкова от 12 клас и Мерилин Венкова от 11 клас. Отборът, чийто лидер беше Цвят Конова от 11 клас, е на второ място със сребърен медал. Те спечелиха публиката с отлично представяне на приложение, което сканира и разяснява непознати термини в банкови документи. Симона Вътовска и Ивона Велкова със своите отбори поделиха третото място, със предложения съответно за иновативна банкова карта и продукт, следящ семейния бюджет. За Ивона Велкова това е втори медал от национално състезание само през тази учебна година и трети, завоюван в рамките на обучението й в СОУ “Козма Тричков”- Враца. Учениците се подготвят и участват в състезанията под ръководството на преподавателката по Предприемачество в училището Румяна Витньова.

Инициативата “Финансов иновационен лагер” е най-значимото събитие в календара на програмата за финансова грамотност и банков мениджмънт на Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България. Проектът дава възможност на млади и амбициозни ученици да вникнат в реалните условия на бизнеса, да се запознаят с добрите практики и икономически модели за управление, прилагани на практика във финансовата сфера.




2013-04-26 13:07:38