СОУ “Хр.Ботев”- първи в състезание по безопасност

СОУ “Хр.Ботев”- първи в състезание по безопасност

Отборът на СОУ “Христо Ботев”-Враца победи в общинското ученическо състезание по безопасност на движението “Да обучим и запазим децата в пътното движение”. Втори се класира отборът на СУ “Св. Климент Охридски”, а трети станаха представителите на СОУ “Козма Тричков”.

В надпреварата се включиха ученици от общо 9 училища. Възпитаниците на ОУ “Васил Левски”, ОУ “Св. Кирил и Методий”, ОУ “Христо Ботев” - Баница, СОУ “Никола Войводов”, СОУ “Козма Тричков”, СОУ “Васил Кънчов”, СОУ “Христо Ботев”, ПМГ “Акад. Иван Ценов” и СУ “Св. Климент Охридски” премериха сили в 5 различни кръга, включващи тест по БДП и БЧК, викторина, пъзел и проверка на техническата изправност на велосипед.

Председател на организационния комитет на състезанието е зам.-кметът на община Враца Красимир Богданов. Организатори на събитието са Община Враца, отдел “Образование” и общинската комисия по БДП - Враца, Център за методическа и възпитателна работа по безопасност на движението - Враца, Общински младежки дом и център за работа с деца - Враца, БЧК, Пътна полиция - КАТ, СБА- Враца.

Възпитанието и обучението на децата и учениците по Безопасност на движението по пътищатаима за цел да възпита у подрастващите транспортна култура и да формира умения да се опазят на пътя.

Победителите ще се явят на областното състезание по безопасност на движението, което ще се проведе на 26 април в село Борован.




2013-04-26 13:14:42