31 идеи подобряват живота ни

31 идеи подобряват живота ни

Представителите на “Движение България на гражданите” - областният координатор за Враца Диана Дойнова, общинските председатели за Враца и Мездра Христо Христов и Ивайло Нинов, юристът Мартин Луканов, д-р Иван Енев и общинският съветник Венелин Кръстев, дадоха пресконференция с медиите за изготвената от партията предизборна платформа, предизборния щаб и критериите за кандидатдепутатските листи.

На срещата стана ясно, че движението има три стълба за управление, които са залегнали в програмата и предизборната им платформа. Първият стълб акцентира върху усъвършенстване управлението на държавата и контрола. Втори е стълбът на растежа. Третият стълб - България на бъдещето - цели постигане на съгласие по националните приоритети, като образование, наука, защита на българската култура и модерно здравеопазване за в бъдеще.

31 мерки е приело движението в политическата и предизборна платформа. Сред тях са дебат за приемане на нова конституция, намаляване наполовина размера на субсидията за политическите партии, увеличаване бюджета за образование, създаване на условия за разкриване на поне 150 000 нови работни места, отмяна на данък върху лихвите, гражданско участие в държавните регулаторни органи и др. Предстои тези послания да се обсъждат на срещи с бизнеса, браншови организации и неправителствения сектор в областта, с цел да се запазят организациите с идеите за по-добро и успешно управление на страната, съобщи областният координатор на движението за Враца Диана Дойнова.




2013-06-07 16:47:37