НУ “Св. Софроний Врачански” отбеляза патронния си празник

НУ “Св. Софроний Врачански” отбеляза патронния си празник

На 11 март учениците от НУ “Св. Софроний Врачански”- Враца отбелязаха патронния си празник. Децата от началното училище проведоха Час по родолюбие- радиопредаване, в което малчуганите разказваха на своите връстници за живота и делото на своя патрон. В същия ден бяха обявени и победителите от двата училищни конкурса, провели се във връзка с празника на училището. На първо място от литературния конкурс под надслов “Моето училище” се класираха Калоян Борисов, Мария Велкова и Мина Ивайлова. При третокласниците и четвъртокласниците литературният конкурс бе с две подразделения, проза и поезия. На първо място класирани бяха Алекс Дърводелски в областта проза и Симона Вутова и Натали Тодорова в областта поезия.  Лилия Петрова спечели 1-во място при четвъртокласниците в областта проза и Анастасия Панчева в областта поезия.

Първо място в конкурса за рисунка “Детство мое” взеха Мария Пешкова, Стефания Стефанова, Стелизара Стелизарова, Радина Михайлова, Мина Алипиева, Ванеса Тодорова, Лилия Петрова, Михаела Илиева, Елизабет Климентова и Веселин Дичков.

След като получиха грамотите си, децата поднесоха цветя пред барелефа на Св. Софроний Врачански в училището.  Под звуците на Духовия оркестър към читалище “Развитие”- Враца, с диригент Бойчо Димов, последва шествие от училището до паметника на Св. Софроний Врачански в центъра на града.  На събитието присъства и кмета на община Враца инж. Николай Иванов, който отправи поздрави по повод празника към възпитаниците и учителите на врачанското училище. След като изпълниха стихове и песни, децата от НУ “Св. Софроний Врачански” поднесоха цветя пред паметника на патрона на училището. Цветя поднесоха също кмета на Общината, както и представители на Областна Администрация- Враца.




2013-04-26 13:18:26