Пандемията удари община Враца?

Пандемията удари община Враца?

Значителни загуби и пропуснати ползи е претърпяла община Враца и нейните дружества от въвеждането на първия локдаун на 14 март 2020 година досега. На какви суми възлизат загубите на общината и съответните дружества. Такава справка пожела по време на заседанието на местния парламент общинския съветник от БСП Мирон Драганов. Той поиска от врачанският градоначалник Калин Каменов и информация какви компенсации е получило кметството от държавата по повод пандемията в страната и какво ще се предприеме като искане към Министерски съвет.

„От централния бъджет са върнати част от парите на община Враца за пандемията. Вече е изискано от общинските дружества да дадат отчет за претърпените загуби от тях.”, категоричен бе кметът Калин Каменов. Той обаче не уточни точно колко средства е дала държавата на община Враца. Това обаче бе и поводът да бъде контриран от общинския съветник Мирон Драганов.

„Предстои приемането на Бюджет 2021. Ако не направим точен анализ от нанесените щети от пандемията, то той няма да е точен”, заяви Мирон Драганов.
2021-01-26 14:34:06