Над 10 сантиметра е падналият сняг във Враца

Над 10 сантиметра е падналият сняг във Враца

Над 10 см. достигна снежната покривка във Враца за последното денонощие. Булевардите, трасето на градския транспорт и спирките, както и входно-изходните артерии на града са почистени. Използвани са 45 тона техническа сол и 3 тона разтвор на магнезиев хлорид. Четвъртокласната мрежа е обработена, като няма подадени сигнали от граждани, а транспортът се осъществява по график. Това съобщиха от общинската администрация във Враца.

В ръчното снегопочистване на града са ангажирани над 60 служители от „БКС“. Проведени са разговори с всички кметове на населени места – като обстановката във врачанските села е нормална, на места е имало временно прекъсване на електрозахранването – но екипите на ЧЕЗ са отстранили проблемите по мрежата.

В БКС е създадена организация за 24-часови дежурства, в случай на продължаващ снеговалеж. Контрол по снегопочистването се осъществява от екипи на Инспектората.

Сигнали могат да бъдат подавани на тел.: 0885 118 857.

Поради пътнотранспортно произшествие в района на бившия завод “Химко”, временно тролейбусите ще се движат до кв. “Медковец”.


1


2020-12-08 09:54:41