Помагат финансово на Белодробната болница във Враца

Помагат финансово Белодробната болница във Враца

50 хил. лв. ще бъдат отпуснати на Белодробната болница във Враца. Това прие с пълно мнозинство днес по време на редовното си заседание Общинския съвет в града. Предложението бе внесено от градоначалника Калин Каменов. Средствата за лечебното заведение са от бюджета на местната администрация и ще са за сметка на Програмата за културни мероприятия. Необходимостта от осигуряване на целевата субсидия за диспансера е заради ръст на разходите на лечебното заведение за закупуване на медикаменти, консумативи, защитни средства за персонала, както и доставката на кислород.

Междувременно Белодробната болница във Враца има драстично увеличение на разходите, свързани с заплащането на PCR-тестове. Над 4 пъти са се увеличили разходите за доставка и подаване на кислород. Ръст има и по отношение на разходите за консумативи и медикаменти, както и за обезпечаването сигурността на персонала с лични предпазни средства и дезинфектанти.

„Това няма да е единствената помощ за лечебните заведения на територията на град Враца. При възможност ще помогнем отново на Белодробната болница, както и ще отпуснем финансов ресурс на държавната МБАЛ „Христо Ботев”, в която община Враца има капитал”, заяви кметът Калин Каменов.

В подкрепа на врачанския градоначалник се изказа и общинския съветник Владислава Лакова.

„Ние от Обединение "Демократична България" сме в подкрепа на целия Белодробен диспансер. Според нас трябва и увеличаване на местата в лечебното заведение, за което преди дни апелира самият управител д-р Костадин Шахов. За това трябва помощта не само на Общинския съвет, но и на кмета Калин Каменов и всички депутати от Врачански избирателен район.”, категорична е Владислава Лакова.

 

 

 
2020-11-24 13:54:42