Сергей Петков: „Бойко изкара хората на улицата”

Сергей Петков: „Бойко изкара хората на улицата”

„Абсолютно логично е, че правителството подаде оставка. Солидарни сме с протестиращите, защото исканията им са напълно реални. Хората излязоха на улицата не заради високите цени на тока, а заради състоянието на държавата в момента. Сметките бяха последната искра. Единственото, за което мога да кажа „Браво” на правителството на Борисов е, че успя да накара хората да се събудят“ – заяви на брифинг с медиите във Враца Сергей Петков, член на Националния съвет на „Движение България на гражданите”. На срещата присъстваше и координаторът на движението за област Враца Диaна Дойнова.

Петков обясни още, че според тях, единственият изход от кризата е назначаването на служебно правителство, състоящо се от непартийни лица с високо обществено доверие, което да има за цел да осигури провеждането на свободни, честни и демократични избори и да направи така, че държавата да не „изпадне във финансов колапс”. Задължително, според Петков, е да има приемно-предавателен протокол и ясна и точна информация какво е финансовото състояние на държавата, „защото на практика сега сме в пълно информационно затъмнение”. Освен това „живеем в един абсолютен монопол - монопол на банките, на мобилните оператори, на ЧЕЗ, на ЕОН и др. Но трябва контрол върху тези монополи”, коментира още той и добави, че се е създала една нова реалност - на работещите бедни, които „вече не могат да плащат абсолютно нищо”.

„Движение България на гражданите” подкрепя протестиращите, както и техните искания за промяна в Конституцията и намаляването броя на депутатите, „за да се търси персонална отговорност, а не да цари колективна безотговорност”. 

Организационно движението е готово за предстоящите избори, но все още няма предизборен щаб и листи.




2013-03-29 15:02:56