Гита Додова спечели балканска титла и в зала

Гита Додова

Лекоатлетите от областта бяха сред най-успешно представилите се на Балканиадата в зала. Първенството се проведе в турския град Истанбул.

Състезателката от  АК “Враца” Гита Додова се намира в много добра форма и на показва най-добрите си резултати в зала в досегашната си кариера. Тя показа, че е прекалено рано да бъде слагана в графа ветеран и с 13.98 метра спечели шампионската титла. Това е трета титла на врачанката от първенство на полуострова, като другите две бяха на открито. Вторият златен медал за България завоюва бившата състезателка на АК “Павел Павлов” (Враца) Радослава Мавродиева със 17.29 метра в тласкането на гюле. Атлетите от врачанския клуб стигнаха до отличие в тази дисциплина при мъжете - Георги Иванов прати уреда на 19.78 метра и спечели среброто. Другата представителка на клуба - Полин Митова зае 5 място в овчарския скок.

Състезателят на “Атлет” (Мездра) Митко Ценов отново бе сред лидерите и спечели сребърен медал в бягането на 3000 метра. Съотборникът му Иван Попов завърши 4-ти на 1500 метра, а третият представител на клуба - Сава Тодоров е 7-ми на 800 метра. Трябва да споменем и сребърното отличие на Денис Димитров в най-късия спринт. Талантът от Монтана също се подвизаваше във Враца като състезател на клуб “Елит”. България зае трето място при жените и четвърто при мъжете в отборното класиране.




2013-03-29 11:53:20