Д-р Даниел Дилков стана почетен гражданин на Борован

Отбелязаха Празника на Борован

Днес в община Борован при спазване на всички предписани мерки за безопасност беше отбелязан 25 октомври - празника на община Борован. Под звуците на химна на Република България кметът на община Борован инж. Десислава  Тодорова и председателят на общински съвет Борован  Петър Станев тържествено издигнаха знамената на площада пред читалище „Цани Иванов“, след което поднесоха венци и цветя пред паметника.

В залата на общински съвет Борован се състоя тържествена сесия на Общински съвет - Борован.

С решение на Общински съвет № 120 от Протокол № 15/25.09.2020 г. званието „Почетен Гражданин на Община Борован“ се присъжда на д-р Даниел Христов Дилков. Той е роден на 12.10.1964 г. във Враца в семейството на здравни работници. На 16 септември 1990 г. започва работа като участъков лекар в Общинска поликлиника - Борован, а през 1992 е назначен за директор на поликлиниката и изпълнява тази длъжност до юни 2000 г., когато започва здравната реформа. Общопрактикуващ лекар в община Борован е вече 20 години. Отдава цялата си енергия и знания в помощ на населението от общината цели 30 години. Съзнателният му живот преминава в Борован, помогнал на стотици хора, грижейки се за здравето им. Д-р Дилков има син завършил магистратура по Финансов мениджмънт, които работи, като Бранд мениджър в София.

Председателят на общински съвет-Борован и кметът на общината поднесоха поздравителни адреси към д-р Дилков, като инж. Тодорова му връчи плакет, букет и парична сума. Той изказа своята благодарност за оказаната чест и си пожела да успее един ден да се пенсионира, работейки като лекар в община Борован.

 

 


1
2
3
4
5
6
7
8


2020-10-25 17:08:14