Тържествено откриха академичната година в медицинския филиал

Тържествено откриха академичната година в медицинския филиал

С тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от врачаннския митрополит Григорий преди минути бе открита новата академична година във Филиал "Проф. д-р Иван Митев" гр. Враца. Специални гости на проявата бяха губернатора Малина Николова, зам. кметът по образование Петя Долапчиева и управителят на Първа частна болница в областния център д-р Антонио Георгиев.

Днес прагът на учебното заведение за първи път прекрачиха над 100 първокурсници. 61 от тях са медицинските сестри, 15 акушерки и 30 медицински асистенти. Близо 400 са студентите във филиал „Проф. Иван Митев” – Враца.

„Скъпи първокурсници благодаря ви, че избрахте нашето учебно заведение. Специалноситие, в които ще се обячавате през следващите години има крещяща нужда от тях както във Враца, така и в региона.”, заяви при откриването на новата 2020/2021 академична година директорът на института доц. д-р Павлинка Добрилова.

Тя е категорична, че тази година лекциите ще се водят в електронен вариант. Групите пък ще бъдат намалени от 10 на пет студенти.

Специален поздрав към пъркокурсниците поднесе и врачанския губернатор Малина Николова.

„Уверена съм, че ще постигате успехи и след време ще имаме едни от най добрите кадри. През годините на обучение се опитайте да вземете най-доборото от вашите преподаватели”, заяви в приветственото си слово Малина Николова.

Поздравителен адрес от градоначалника Калин Каменов прочете зам. кметът Петя Долапчиева.

„Горд съм, че толково много млади хора поемат по пътя на знанието именно в това учебно заведение. Бъдете активни, креативни и дръзки. Черпето с пълни шепи от знанието и защитавайте името на вашата Алма Матер”, се казва в приветствието на кметът Калин Каменов.

Живота доказа, че време за тройкаджии няма, заяви управителят на Първа частна болница д-р Антонио Георгиев.

 


1
2
3
4
5
6
сн. 7
сн. 8


2020-10-05 12:18:53