Наказаха мъж убил баща си във врачанските лозя

Наказаха мъж убил баща си във врачанските лозя

Ефективна присъда от четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим постанови днес Врачанският окръжен съд спрямо подсъдимия А. Н. Той бе признат за виновен в това, че на 26 ноември 2019 г. в имот във врачанските лозя е причинил средна телесна повреда на баща си Ц. Н., като му е нанесъл множество удари с ръце, а нараняванията в своята съвкупност са довели до белодробна мастна емболия, в резултат на което по непредпазливост е причинил неговата смърт.

Делото премина в едно заседание, като по искане на защитата на подсъдимия то бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло фактите от обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират нови доказателства за извършеното престъпление.

При постановяване на присъдата съдът взе предвид, както направените самопризнания от подсъдимия и положителните му характеристични данни, включително фактът, че се е грижел за баща си, така също това, че извършеното деяние е обществено опасно, той системно е малтретирал Ц. Н. и е злоупотребявал с алкохол.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд.

 
2020-09-23 14:28:15