Силно представяне на мездренски първокласнички на "Математика без граници"

Силно представяне на мездренски първокласнички на

Първокласнички представиха достойно ОУ „Христо Ботев“-Мездра в Седмия финал на международното състезание „Математика без граници“ . В турнира, който се проведе на 16 и 17 август в Несебър, взеха участие 690 ученици от I до XII клас от цяла България, разделени в 9 възрастови групи. Още 930 участници от 18 държави се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргизстан, Малта, Нигерия, Русия, Румъния, Северна Македония, Словения, Тайван, Турция, Узбекистана, Украйна и Филипините.

В конкуренцията на 127 свои връстници Лидия Пешева от I “a” клас с класен ръководител Гинка Кръстева се класира на трето място и спечели бронзов медал в своята възрастова група, а Савина Георгиева от I “б“ клас с класен ръководител Лилия Христова се нареди на четвърто място и получи сертификат.

Церемонията по награждаването откри 93-годишният проф. Минко Балкански, който пристигна специално от Париж за финала на „Математика без граници“. Поздравителен адрес до участниците в турнира изпрати Президентът на Република България Румен Радев поздрави.

Освен в „Математика без граници“, през учебната 2019/2020 г. Лидия Пешева и Савина Георгиева се представиха отлично в редица други национални ученически състезания - „Аз и числата“, „Аз, природата и светът”, „Иван Салабашев“, както и в областното Коледно математическо състезание.

„Мили деца, благодарим ви, че сте толкова трудолюбиви, ученолюбиви и упорити, че не се отказвате от поставените си цели!, заявиха по този повод от ръководството на ОУ „Христо Ботев“ - Мездра.


сн.1


2020-08-19 09:38:28