Делян Дамяновски: Оставката на Бойко - отчаян ход

Делян Дамяновски: Оставката на Бойко - отчаян ход

Като “отчаян ход” определиха подадената оставка на премиера Бойко Борисов от областното ръководство на БСП във Враца. Според червените,създалата се ситуация в страната е логичен резултат от управлението и политиката на ГЕРБ.

Председателят нарегионалната структура на БСП - Делян Дамяновски определи ГЕРБ като “образувание”, защото според него “всяка нормална политическа партия има идеология и ценности. Явно те са забравили, че се намират в ЕС в 2013 г., а мислят, че се намират в средата на миналото столетие”. Дамяновски очерта някои основни щрихи и грешки от управлението на ГЕРБ - “управление, което неглижира парламента като орган, управление, белязано с некадърност”.

“А масовите подслушвания - това демокрация ли е? Полицейският произвол, рекетът срещу бизнеса, разсипването на България. В този период бяха премахнати 40 социални придобивки, масовата безработица, некадърността... На Бойко му бяха виновни всички от хан Кубрат до тройната коалиция, само не и това правителство. Питаме защо ГЕРБ не поправи грешките им, след като точно това обещаваше?”, реторично попита Делян Дамяновски и подчерта, че от БСП винаги са били категорична опозиция на ГЕРБ.

“Единствено нормално е всяко правителство да си изкара мандата, да има честни и демократични избори. Друг изход освен демократични избори няма, другото е анархия”, коментира още Дамяновски. Той обясни още, че от БСП са наясно, че протестите не са само срещу ГЕРБ, а срещу цялата политическа класа и че хората искат нови лица. “Въпрос на мъдрост е да се прецени дали познатите лица от прехода ще останат в листите на партията или не”, коментира той и припомни, че БСП е била единствената партия по времето на кабинета Сакскобургготски, която се е обявила против продажбата на ЕРП-тата.




2013-03-28 22:34:14