Библиотеката на читалище „Развитие” във Враца с нови книги

Библиотеката на читалище „Развитие” във Враца с нови книги

„Град на момичета” от авторката на бестселъра „Яж, моли се и обичай” Елизабет Гилбърт. Авторката разказва необикновената история на една млада жена, която открива, че не е нужно да си добро момиче, , за да бъдеш добър човек.  Написана с дълбока мъдрост за човешките копнежи и взаимоотношения, романът изследва темите за женската сексуалност и себеопрощаваната равносметка в края на човешкия живот.

„Перфектната двойка” – Елин Хилдебранд. Няма невинни в рая. И всеки крие ревниво своите тайни. Особено перфектната двайка. Кралицата на летните романи Елин Хилдебранд се завръща триумфално за българските читатели с една от най-добрите си творби. „Перфектната двойка” е идеална книга за лятното безвремие – любов и криминална интрига в смайващо четивна и лека комбинация, която върви прекрасно с освежаващи коктейли на плажа.

„Лято на Парк Авеню” от Рене Роузън. Годината е 1965-а . Това е историята за  Хелън Браун е първата жена, която става главен редактор на „Космополитън”. Тя ще спаси западащото списание, но ище шокира Америка , като заложи на провокативни корици и немеслими за публично обсъждане дотогава теми – секс, любов, амбиции, кариера – ще се говори за всичко, от което се интересуват жените.

Романът „Греховно предложение” от Сара Маклейн  е отличен с наградата „Рита” в катигория  „Най-добэр исторически любовен роман” за 2019 година.

„Магазинът за цветя на Глори Роуд”  от Лорън К. Дентън- автор на бестселъри, между които е „Имението с ягодите” ни поднася историята на три поколения жени, които следват неравните пътища на своите сърца и запалват силния си женски дух и вярата в семейството.

„Малък живот” – Ханя Янагихара е чиста, безпощадна книга за властта на миналото, за силата и безсилието – на приятелството, за болката и страданието, за правото ни да обичаме и да мечтаем, за това, колко прекрасен-въпреки всичко-е животът.

„Шепнещия мъж”  от Алекс Норт е бляскъв жанров дебют, който впечатлява с увличащо напрежение и заплетен сюжет, но те пленява истински със своето сърце. Алекс Норт  с лекота обединява прийомите на трилъра с тези на семейната драма .

„Дългият път към дома” е най-новата история за Арман Гамаш, главен инспектор от отдел „Убийства”. Луиз Пени  е единствената в света седемкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи”. Романите и са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.

„Риск печели, риск губи” на Джефри Арчър е нова поредица за Уилям  Уоруик, семеен човек и детектив, който през цялата си кариера щ3 се бори срещу могъщи престъпни врагове. Изпълнена с обрати, триумфи и трагедии, тази поредица ще покаже, че Уилям Уоруик е предопределен  да стане едно от най-дълготрайните наследства на Джефри Арчър.

Новите заглавия В Детския отдел са: Български митове и легенди”, „Приказки и разкази”-Елин Пелин, „Граф Монте Кристо”, „Тримата мускетари”, „Историята на доктор Дулитъл”, „Дон Кихот де Ла Манча”, „Белия зъб” и др. заглавия от списъците за лятно четене на учениците .
2020-08-03 11:46:18