Валентин Литов е новият областен координатор на ГЕРБ Враца

Валентин Литов е новият областен координатор на ГЕРБ Враца

Валентин Литов е новият областен координатор на регионалната структура на ПП ГЕРБ за врачанско. Той бе представен в сряда вечерта от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на среща с граждани и симпатизанти в градската концертна зала на Враца. Зам.-областният управител на Враца Литов заема мястото на Николай Коцев, който подаде оставка миналата година.

В речта си към симпатизантите Литов заяви, че “това ми дава възможност да съм наясно с всички проблеми на населените места, както и с конкретните проблеми на хората. На първо място искам да благодаря за доверието, което ми оказа изпълнителната комисия, на второ място е редно да кажа и няколко думи за себе си.

Завършил съм военно училище, след това се свързах със службите за сигурност, където от 90-та до 2002 г. бях във военното контраразузнаване - един период, който изключително много ми помогна да мога да видя как се работи с хора. След това започнах да се занимавам с информационни технологии, завършил съм Сиско академия (мрежова академия). Трябваше да проведа на територията на нашата област обучението по информационни технологии на цялата държавна администрация в страната. Преди да започна да работя като зам.-областен управител - да бъда част от политическия кабинет на областния управител, аз предварително вече познавах всички, което изключително много ми помогна да навляза бързо в нещата. Искам да кажа, че последните четири години моите задължения бяха свързани с това да провеждам политиките и да бъда между централната и местната власт, което ми даде и възможност да опозная изключително добре всички проблеми на областта. Изключително добре работя с всички и вече познавам добре общинските ръководства на партията, и мога от тази си позиция да бъда полезен. Приемам това си задължение като една огромна отговорност, защото тук няма плащане и позитиви, но смятам, че със своя опит и визия мога да бъда полезен.

Това, което се случи на предишните избори в община Враца, по отношение на местната власт не е правило в нашата област. Знаем какви са резултатите в общинските съвети, в другите общини - аз съм убеден, че с вашата помощ и нашите усилия, победата на следващите избори ще бъде за ГЕРБ, защото нямаме друга алтернатива, по отношение на управлението”.

По време на срещата министър Цветанов благодари за досегашната работа на Николай Коцев и изрази надежда, че ще продължи да го прави и занапред. В последното си слово, като областен координатор на ПП ГЕРБ Враца, Коцев пожела на Литов успех в трудностите и голяма воля за работа. “Искам да ви кажа, че мога да застана пред вас, да погледна всеки един от вас в очите, да му благодаря за съвместната дейност, за това, че сме били заедно, че съм получавал подкрепа от вас! Да ви уверя, че в ПП ГЕРБ, докато аз бях начело на Враца не е имало нито един скандал - корупционен или какъвто и да е! Не казвам, че сме били идеални, имаме пропуски и аз много добре ги знам и за това смятам, че взех правилното решение. Когато самият аз в парламента почувствах, че не мога да направя това, което обещах, че нямам силите и възможността, тогава си казах, че трябва да си подам оставката и трябва да дам място, и път на хората, които имат желание да го направят! Аз съм Николай Коцев - оставам си тук при вас, във Враца! Никъде няма да ходя!”, заяви екс лидерът на ПП ГЕРБ Враца.

След срещата с гражданите министър Цветанов, Николай Коцев и Валентин Литов отрязаха лентата на новия офис на ПП ГЕРБ на пл. “Софроний Врачански”.




2013-03-27 16:12:26