Три години затвор за грабеж и побой в Малорад

Три години затвор за грабеж и побой в Малорад

Ефективна присъда от 3 години и четири месеца „лишаване от свобода” при първоначален общ режим е наложена на жител на борованското село Малорад. Решението е на съдебен състав към врачанския окръжен съд. Мъжът бе изправен на подсъдимата скамейка заради извършен грабеж, придружен със средна телесна повреда на възрастно семейство от Малорад. Веднага след зверското деяние извършителят е избягал в Италия. След изготвянето на Европейска заповед за арест от Окръжната прокуратура във Враца лицето е предадено на италианските власти. Обвинителният акт е изготвен от зам. окръжния прокурор на града под Околчица Владимир Дилков.

Припомняме, че грабежът и нанесената средна телесна повреда над семейство Гелови бе извършено през зимата на 2014 година. Късно през нощта на 31 януари подсъдимият

отишъл до дома на семейството, прескочил оградата и влязъл в двора. Проникнал в къщата през мазето, като преди това свалил ламарината на един от прозорците. Разбил две врати и тръгнал към втория етаж. Междувременно отвил бушоните за електричество, за да спре тока и си сложил маска на главата.

Обвиняемият счупил катинарите на две от стаите и ги претърсил за пари, но нищо не открил. Накрая се насочил към стаята, в която спяло семейството. Заплашил ги с думите: „Дайте парите, ще ви избием!“, от което тримата се събудили. Обвиняемият нанесъл удари с дървена пръчка по тялото на жената и с ръце по лицето.

След нанесения побой, А.С. взел от стаята сумата от 3000 лева и побягнал. На излизане, на масичка в коридора, видял два мобилни телефона, които взел, след което напуснал къщата. Няколко дни след грабежа обвиняемият продал единия от тях.

От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че на пострадалата била причинена средна телесна повреда - счупване на дясната ключица, довело до трайно затруднение на движенията на горен десен крайник. След инцидента полицейското присъствие в Малорад бе засилено.

Пет години след извършеното жестоко деяние извършителят е с присъда.
2020-01-22 15:26:55