Раздадоха 1 500 курбан чорби във Враца

Раздадоха 1 500 курбан чорби във Враца

За поредна година, големият християнски празник – Никулден бе отбелязан от врачани по стара традиция – на централния площад „Христо Ботев“ във Враца. Програмата започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и освещаване на рибен курбан.

„Благодаря ви, че възраждаме българската традиция и отбелязваме Никулден заедно. Именно в дни като този се усеща духът на нашия град и всяко нещо придобива смисъл. И тази година организираме благотворителна изложба на шарани, като със събраните средства ще закупим още легла за Акушеро-гинекологичното отделение в нашата болница. Честит празник!“ – каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово.

На всички присъстващи бяха раздадени над 1500 порции от рибния курбан, а празникът продължи с превърналата се в традиция – кулинарна изложба на шарани. Петдесетте риби, приготвени от екипите на детски ясли, градини, учебни заведения и ОП „Социални дейности“, бяха закупени от жители и гости на Враца.

На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация Нина Дакева, банкери, директори на детски и учебни заведения, общественици и граждани.

 


1
2
2
3


2019-12-06 13:31:00