Солени глоби грозят собствениците на бивша печатница

Солени глоби грозят собствениците на бивша печатница

Солена глоба грози собствениците на бившата сграда на печатница “Полипринт” във Враца Борислав Бочев и Константин Чивиков. Причината е рушащият се от години безстопанственост обект. Ако бъдат санкционирани това ще стане заради издадената кметска заповед, която от няколко дни е залепена на входната врата на сградата, намираща се на бул. „Демокрация” в града. В документът ясно е записано, че двамата собственици се задължават да извършат необходимите ремонтни и възстановителни дейности по нея, което ще бъде изцяло в интерес на сигурността и спокойствието на гражданите. Срокът, в който трябва да бъде въведен в нормален вид обектът е 3 месеца. Ако това не стане то собствениците на сградата на „Полипринт” ще бъде образувано административно- наказателно производство и глоба или имуществена санкция в размер от 1 000 до 5 000 лева, категоричен е врачанският градоначалник Калин Каменов. Кметската заповед подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред врачанския административен съд.

За повече коментар по случая репортер на „Северезопад днес” потърси кметът Калин Каменов. Той потвърди информацията за издадената от него заповед.

„Проблемите с тази сграда не са от вчера. Тя е изключително опасна. Отделно от това мястото зад нея е превърнато в нерегламентирано сметище. Няколко пъти от сградата са извеждани клошари. Ако в определения 3-месечен срок обектът не бъде възстановен по надлежния ред няма да бъдем безкомпромисни”, заяви за „Северозапад днес” градоначалникът Калин Каменов.

Пустеещата монолитна сграда на „Полипринт” освен, че се е превърнала в нерагламентирано сметище, е свърталище на клошари, които нееднократно предизвикваха пожари в нея. Последната огнена вендета се разигра през месец юли 2017 година. Тогава бездомници драснаха клечката в едно от празните помещения на монолитния обект. Благодарение на своевремната намеса на врачанските огнеборци до сериозни поражения не се стигна.
2019-11-29 13:32:22