“България на гражданите” подготвя ред инициативи

“България на гражданите” подготвя ред инициативи

На провелата се в началото на седмицата пресконференция с медиите, стана ясно, че движението на Кунева набира все повече симпатизанти.

Сергей Петков - член на Националния съвет на “Движение България на гражданите” отбеляза, че партията разчита най-вече на младите хора, затова и на много места партийните ръководства са съставени от млади, образовани хора, без политически опит, което според него е сериозно предимство. “Ние не сме партия за един ден и затова искаме да поставим здрави основи на нашите структури. За нас е много важен живия контакт с хората”, каза още Петков. Думите му потвърди и Диана Дойнова - координатор на сдружението за област Враца, която не пропусна да благодари на целия екип, на всички съмишленици и симпатизанти на партията. “Създаването на структурите в общините върви много добре и вече имаме готови екипи в повечето градове в страната. Остават още около 50 общини, в които все още няма утвърдени местни ръководства”, каза Сергей Петков и допълни, че официално общинските структури ще бъдат утвърдени на насрочената за 19 февруари национална пресконференция в София.

На срещата Дойнова отбеляза факта, че във Враца вече е отворила врати приемна, намираща се на пл. “Христо Ботев”, до кафе “Валентино”, ет. 2. Тя е отворена за гражданите и ще работи с определено приемно време. Дойнова разкри и част от инициативите, които ще реализира скоро движение “България на гражданите” във Враца. В началото на февруари младежите от партията ще стартират инициатива за събиране на средства за децата в неравностойно положение от домовете във Враца и Борован. За целта ще бъдат поставени кутии за дарения на определени обекти, а събраните средства ще послужат за ремонт и нови мебели. Освен това ще бъдат събирани играчки и дрехи, които младежите ще дарят на децата на 1 юни, когато е и официалния празник на детето и така ще зарадват допълнително малчуганите. Това няма да е единствената инициатива на младежите на партията. Освен, че ще организират спортен празник, на 14 февруари те са планували да изненадат съмишлениците си и със специална кулинарна изложба, която ще бъде организирана в ж.к. “Дъбника”. “Такъв специален двоен празник няма как да мине без дегустацията на различни вина, което обещава много положителни емоции и настроение на гостите ни”, усмихва се Дойнова и допълва, че от партията са готови да представят на общинското ръководство и идеен проект за външен асансьор на Втора градска поликлиника във Враца, където достъпа на хора с увреждания до етажите на лечебното заведение става единствено чрез пренасяне на ръце.




2013-05-31 13:00:38