Синята коалиция доволна от референдума

Синята коалиция доволна от референдума

На провелата се вчера среща с медиите депутатът от синята коалиция Асен Агов определи резултатите от проведения референдум като “много насърчителни”. Според него те са такива, от една страна поради високия процент млади хора, гласували с “Не” на референдума, а от друга страна, защото това е крачка към развитието на АЕЦ - Козлодуй. Агов определи активните младежи, дали своя вот за “хората, които мислят за развитието на региона и за България, това са хората на бъдещето, а не на миналото”. Парадоксални, според него, са дадените гласове на хората от Козлодуй - “АЕЦ “Козлодуй” беше принесен в жертва на измамата “Белене”. Затова и бойкотът на референдума е скритото “Да” за тази измама”, обоснова се Агов и допълни, че броят на събраните гласове “срещу строителството на измамата Белене” са близо 14 376.“Тези гласове в никакъв случай не са само на синята коалиция. Но искам да подчертая, че само ние имахме кампания преди референдума и хората повярваха на нашите аргументи и гласуваха с НЕ, а това е добра база и за правилното им ориентиране в бъдещите парламентарни избори и развитието на Врачанско”, поясни той.

Благодарности към хората, дали своето “Не” на референдума, изказа и Владислава Лакова - областен координатор на ДСБ. Тя свърза активността на гласуващите и с многото проведени срещи с хора в цялата област, които неизбежно са дали своя положителен резултат и тепърва “с оптимизъм и желание всички хора ще дадат своя глас и на парламентарните избори”. Лакова сподели, че по-голямата част от младите членове на ДСБ и НС “Единство” са преминали специално обучение в Народното събрание по покана на депутата Асен Агов, а част от тях са гостували в Брюксел със съдействието на евродепутата Светослав Малинов.

Цвети Кръстев - учредител на НС “Единство” също коментира резултатите от проведения референдум, като не скри мнението си за големия процент гласуващи в Роман. Според  него има намеса на външни сили за резултатите, а в отговор на журналистически въпрос Кръстев бе категоричен “Имаше контролиран вот”. 

Другата коментирана тема на пресконференцията беше новата платформа на  Синята коалиция . По думите на Агов “съвместната им работа отразява мечтите на всички български демократи, с една обща цел - извеждането на България от кризата”.


Коментари



2013-05-09 16:04:58