Томислав Дончев към младежи във Враца: Не оставяйте по-възрастните да вземат решения вместо вас

Томислав Дончев към младежи във Враца: Не оставяйте по-възрастните да вземат решения вместо вас

„Хората на вашата възраст често са апатични към политиката, но не би трябвало да е така. Решенията, които ние, политиците, вземаме днес, касаят много повече Вас, отколкото тези, които са с 30 или 40 години по-възрастни. Не оставяйте по-възрастните да вземат решения вместо вас”. С тези думи се обърна вицепремиерът Томислав Дончев към младежи при посещението си във Враца. Заедно с Калин Каменов той проведе среща със зрелостници от учебни заведения в града.

„Работата ни в последните 4 години за подобряване на инфраструктурата, за привличане на инвестиции, за нов градски транспорт, за по-добра спортна инфраструктура, за по-приветлива градска среда, има общ знаменател – създаваме предпоставки Враца да се развива икономически, да се превърне в регионален икономически център. А основната цел зад това е Вие да намерите смисъл да останете във Враца“, каза Калин Каменов.

По думите на Томислав Дончев и политиците, и младите хора в страната ни трябва да положат усилия, за да говорят на един и същи език. „Политиците решават как да изглежда образователната система, как да изглежда паркът, от къде да минава дадена улица. Това трябва да го решавате вие. Вие сте граждани с абсолютно всички граждански права. Имате не само правото, но и задължението да се интересувате. Всичко, което е направено в момента, Вие ще ползвате много по-дълго време от другите“, категоричен беше вицепремиерът Дончев.

Калин Каменов и Томислав Дончев отговориха на много въпроси на младежите за възможностите за реализация на младите хора във Враца и в страната, защо образованието е приоритет номер едно на правителството и какви мерки се взимат за привличане на повече млади хора като учители, какво се прави за развитието на туризма в общината.

Преди срещата със зрелостниците вицеприемиерът Дончев посети филиала на Медицинския университет във Враца. Той проведе среща със студентите и разгледа обновената по ОП „Региони в растеж” сграда на филиала. В реконструкцията и оборудването на филиала са вложени близо 6.5 млн.лв., като това е най-голямата инвестиция в сферата на висшето образование, която се случва във Враца за първи път от 30 години насам.

За Калин Каменов и листата за общински съветници на ГЕРБ можете да гласувате с №43 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


сн.1
сн.3


2019-10-24 12:55:15