До дни пристигат нови автобуси във Враца

До дни пристигат нови автобуси във Враца

До средата на месец септември се очаква да пристигнат във Враца 7 новопроизведени дизелови автобуси с висок екологичен клас. Това стана ясно от заседание на Общинския съвет, където кметът Калин Каменов отговори на питане за транспортната схема до кварталите на града.

„Първата фаза от обновяването на градския транспорт включва закупуването на 14 чисто нови автобуси, с най-високия екологичен клас. През септември ще пристигнат първите 7, а втората част ще са във Враца през октомври“ – коментира кметът Каменов и допълни, че с новия подвижен състав на „Тролейбусен транспорт“ ще бъдат обхванати населените места, кварталите „Кулата“ и „Бистрец“, ж.к. „Сениче“ и ж.к. „Металург“, както и районът на „Крайречен булевард“.

Нископодовите автобуси ще бъдат доставени от фирма „ИСУБУС“ ООД, която спечели обявената обществена поръчка, предлагайки най-ниска цена – 2 854 474 лв. без ДДС. Превозните средства са 10-метрови, с климатична инсталация, вентилация, обособени места за инвалиди и отговарят на всички европейски регламенти и директиви.

Втората част от обновяването на градския транспорт на Враца е закупуването на 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси, като предвидените средства са в размер на 21 820 000 лв. без ДДС и са осигурени по ОП „Околна среда“ 2014-2020г.


1
2


2019-08-27 11:38:01