Списание акцентира върху 90 години от рождението на Радичков

Списание акцентира върху 90 години от рождението на Радичков

В по-големите книжарници на България на разположение на почитателите на стойностната литература е новоиздаденият брой 2 на авторитетното списание „Съвременник”, специализирано за българска и преводна литература и изкуство. Компетентни автори в него следят процесите в световната литература и предоставят на българските читатели извадки на най-интересното и значимото в нея.

Два са акцентите в неговия нов брой: „Памет за Йордан Радичков” и романът „Житията на животните” от Дж. М. Кутси. На 24 октомври се навършват 90 години от рождението на Радичков и по този повод писателите проф. д-р Цочо Бояджиев, проф. д-р Георги Каприев, актьорът, меценат, съосновател и председател на фондация "А`Аскеер" Милен Миланов и литературният критик Юлий Йорданов - член на Съюза на българските писатели разказват за големия български писател, споделяйки спомените, които пазят за него. Поместен е и разказ на обявения още приживе за класик, писател. 

В новия брой са публикувани и разкази от Елизабет Маккракън, Б.А. Парис, Киаре Ладнер, Томас де Матос и други. Неизменната рубрика от Митко Новков и Патриция Николова „Критически хроники” отново ще ориентира читателя в качеството на най-актуалните и значими заглавия. А рубриката „Ателие” представя картините на Георги Йорданов. Лилия ХРИСТОЗОВА


сн.1
сн.2


2019-08-08 08:59:46