Чужди дипломати се включиха в градинско парти с деца

Чужди дипломати се включиха в градинско парти с деца

За поредна година Международният женски клуб- София гостува на градинското парти на социалния комплекс в Роман. По традиция дамите, повечето от които са дипломати или техни съпруги, бяха посрещнати в Дневния център за възрастни „Макс“ в центъра на малкия град. Там те бяха заедно с представителите на холандската фондация „Хелп табита“ сем. Бойтън, с чиято помощ е създаден центъра. Тук бяха и големите приятели на децата от комплекса Албена и Георги от фондация „Тавита България“, както и поредната група от холандски младежи, които работят като доброволци в КСУДС-Роман.

Директорът му Ивет Симеонова разказа преди дамите от МЖК как най-големия дом за деца в страната се е превърнал в модерен комплекс, предлагащ адекватни социални услуги за децата в риск. „Това не би било възможно без всички наши партньори и спомоществователи, стотиците доброволци, които помогнахте не само за обновяване на изостаналата материална база, но и за деинституционализацията по европейски стандарти. Радвам се, че център „Макс“ се превърна в притегателно място за всички възрастни хора от общината, а проектът ни „Баба и внуче“ роди много съвместни инициативи между младежите от центъра ни и местната общност. Така мисля че всички заедно осигуряваме бъдеще и надежда на младежите и по-щастливи старини на възрастните“, заяви в заключение Симеонова.

По хубава българска традиция гостите бяха посрещнати с дъхава питка с мед и шарена сол от възпитаниците на центъра. Дамите от Международния женски клуб получиха роза, ръчно изработени от децата картини и календар на КСУДС, за да си спомнят за приятно прекарания следобед.

Думи на благодарност към всички дарители и доброволци на КСУДС отправи и кметът на община Роман Валери Ролански, който заедно със зам-кмета Николина Кътовска уважиха събитието. След това всички опитаха от вкусния обяд и ръчно изработените сладкиши от дамите от МЖК, а децата се забавляваха, заедно с новите си холандски приятели.


сн.1
сн.2


2019-07-28 16:26:29