Над 100 чуждестранни студенти ще посетят Враца

Над 100 чуждестранни студенти ще посетят Враца

Враца ще бъде част от културната програма на 42-ия Международен летен семинар по български език и култура, организиран от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. 110 участници от 36 държави от 4 континента ще посетят града на 27 юли /събота/ и ще се запознаят с част от културните и природни забележителности.

Обиколката ще започне в 11:30 ч. от Регионалния исторически музей, където студентите ще имат възможността да се запознаят с историята на Рогозенското съкровище, а след това ще разгледат и Куртпашовата кула. Програмата ще завърши със светлинно шоу в пещерата Леденика. Студентите ще бъдат придружавани от директора на Международния летен семинар - ректора на Великотърновския университет, проф. д-р Христо Бонджолов.

Тазгодишното издание на форума включва обучение и практически занятия по български език, 9 специализирани семинара и културна програма. Две са предвидените екскурзии. Освен Враца студентите ще имат възможността да разгледат и Жеравна. Основната цел на семинара по български език и култура е да утвърждава българистиката в чужбина.
2019-07-24 14:41:06