Врачани с награди от държавно първенство

Врачани с награди от държавно първенство

Вторият кръг от Държавното първенство на на БФАМС класове electric on road и първо национално събитие RC scale Adventure се проведе на 15 и 16 юни на пистата в Сливница. В надпреварата за наградите на писта „Сливница” взеха участие състезатели с 28 модела от градовете Враца, Пазарджик, Русе, Летница, София и домакините от Сливница. СТМК - Враца взе участие в турнира с пет състезателя – Любомир Цветомиров, Петър и Боян Стаменови, Георги Шиклев и дебютанта на Държавно първенство - Мартин Михаилов. В Клас 1/10  Electric Touring състезателя от СК „Кинетик” Русе Кристиян Костадинов  завоюва за пореден път  купата за първо място. Представителите на СТМК-Враца Боян  Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев заеха съответно второ, четвърто и пето място.

В Клас 1/10 Electric Super Stock победител отново стана Кристиян Костадинов от СК „Кинетик” Русе. Боян Стаменов, Петър Стаменов и Георги Шиклев от СТМК – Враца завоюваха сребърен, бронзов медал и четвъртото място.

В Клас 1/10 Electric Stock (деца и начинаещи) Любомир Цветомиров от СТМК-Враца завърши надпреварата на първо място, а дебютанта Мартин Михайлов остана втори. Константин Колунчев от Пазарджик е трети.

Успоредно с провеждането на втори кръг от Държавното Първенство на БФАМС, се организира и проведе демонстрационно състезание в клас RC scale Adventure , като по този начин стартира нов клас в календара на Българската Федерация по Автомоделни Спортове. Началото на този клас поставиха 16 състезатели от страната, като на всички бяха връчени медали и грамоти за участие. Следващото състезание от календара на БФАМС е на 22 - 23 юни в Пазарджик.
2019-06-18 09:41:17