Медици гонят провален директор, омбудсман помага

Медици гонят провален директор, омбудсман помага

Ръководството на врачанската МБАЛ „Христо Ботев” притиска служителите си да не излизат на протестни действия. Това стана ясно по време на днешния протест на медицинските специалисти. По обяд те се събраха в двора на лечебното заведение, за да изкажат недоволството си от изключително ниските си заплати. Месечно една акушерка чисто получава 501 лв. Белите престилки бяха подкрепени от омбудсмана Мая Манолова. Тя застана зад персонала и обяви, че ще бъде до тях, докато не се постигнат исканията им.

„Тук в този двор съм за четвърти път. Ще идва още 44 пъти, докато не се изпълнят обещанията на протестиращите. Ръководството на врачанската болница за пореден път не изпълнява обещанията си. Доказателство за това са обещаните ремонти в АГО, инвазивната кардиология и други”, заяви Мая Манолова. Тя бе категорична, че е изключително недостойно да се притискат хората да протестират.

При медицински специалисти излезе и изп. директор на МБАЛ „Христо Ботев” Евгени Любенов. Появата му предизвика бурни реакции. Те го посрещнаха с освирквания и призиви: „Отивай си там, откъдето си дошъл.” Единственото му обяснение за ставащото в лечебното заведение и натрупаните дългове бе, че лошото състояние на болницата е благодарение на предишните ръководства. Това още повече нажежи обстановката. Те поискаха да разберат колко е месечното му възнаграждение.

„Заплатата ми не е константна величина и всеки месец получавам различна сума”, заяви болничният шеф Евгени Любенов.

Протестите на медицинските специалисти бяха подкрепени от лидера на общинската структура на БСП Цветелина Дамяновска, общински съветници и ръководството на общинското предприятие „Паркинги и гаражи”.


1
2


2019-04-04 13:23:53