Ботев 2000 спечели Купата на България

Ботев 2000 спечели Купата на България

Женският отбор на Ботев 2000 спечели за пети пореден път Купата на България. Мачовете от финалния турнир се играха на бургаския басейн „Меден рудник“. Съставът от Враца, който е и шампион в последните 5 години, воден от Венетка Начева, стигна до категорични победи и в трите си мача.

Първо Ботев 2000 се наложи над КПС Варна с 13-5. Последва успех с 16-9 над местния Черноморец. Последният сблъсък противопостави врачанки и тима на Локомотив. До този момент и двата съперника бяха спечелили по две победи, като столичанки демонстрираха много добра форма.

Изненадващо Локомотив НН поведе с 4-2 в първата четвърт, като допусна много лек гол за 4-3 в самия край на частта. Последва необмислена постъпка на титулярната вратарка на Локомотив НН, която без причина се нахвърли върху ватерполистка на Ботев 2000 и бе отстранена с право на смяна. Принудителното влизане на резервната вратарка на отбора от София рязко промени картината във водата – вече много по-голям процент от ударите на шампионките от Враца влизаха във вратата на Локомотив НН. Така момичетата от Ботев 2000 съвсем заслужено и закономерно отново вдигнаха Купата на България.

Призовете на първите три отбора бяха връчени от Петър Петров – председател на БФ водна топка.
2019-03-22 16:34:06