Мартин Харизанов организира състезание по предприемачество за ученици

Мартин Харизанов организира състезание по предприемачество за ученици

Състезание по предприемачество за ученици ще се проведе във Враца. Инициативата за него е на Мартин Харизанов, който е председател на Алумни клуб към катедра "Финанси и кредит" при Стопанска академия "Д.А.Ценов"- Свищов и с подкрепата на сдружение "Благотворни приятели".

Оригиналната инициатива ще се проведе под мотото "Аз избирам да се развивам във Враца" и целта й е да насърчи млади хора да се заемат със собствен бизнес в града ни. Състезанието е за ученици от 10 до 12 клас, който ще сформират отбори с от 3 до 5 човека. Наградният фонд е 700 лв., като победителите ще получат 400 лв. За второ място са предвидени 200 лв, а за трето – 100 лв.

Еднократна стипендия в размер на 200 лв. ще получи всеки от участниците, ако бъде приет в специалност "Финанси и кредит" при Стопанска академия "Д.А.Ценов"- Свищов. Тя ще бъде преведена на първия 8 декември от следването.

Училищните отбори могат да заявят участието си до 29 март при директорите. Състезанието ще се проведе на 22 април от 15 ч. в Младежкия дом във Враца.

Идеята на организаторите е да поощрят младите хора да останат в града ни и да се изградят като успешни предприемачи.
2019-03-11 08:17:21