Крадец от Криводол задигал коли на чужденци

Крадец от Криводол задигал коли на чужденци

Двама мъже са хванати да крадат коли в Банско. Единият от тях е от Криводол, а другият от Симитли, където са и арестувани, съобщиха от полицията. Някои от крадените коли били собственост и на чужденци, гостували в курорта. Акцията е била на 2 януари заедно с полицаи от Благоевград и колегите им от ГД "Национална полиция".

Мъжете са задържани като съпричастни към кражбите. Единият е на 51-години от Криводол, другият - 21-годишен. Операцията е била в местността Стражите в землището на Банско. Апашите са закопчани в лек автомобил "Фиат Брава".

При обиск на адреси в Криводол, в софийското село Мировяне и в Симитли са открити множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите.

Открити са и вещи, които са били в откраднатите автомобили. Полицаите са събрали данни за участие на 31-годишния към кражби на коли през сезон 2016-2017 г. в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление за кражба на лек автомобил "Тойота Рав 4" и опит за отнемане на лек автомобил "БМВ Х6". Престъпленията са извършени от началото на годината.
2019-01-08 15:43:20