Ето кой влиза в Съвета на директорите на врачанската болница

Ето кой влиза в Съвета на директорите на врачанската болница

Цветанка Борисова Димова е новият член на Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Тя седна на стола на Димитър Цветков. Рокадата стана факт по време на общо събрание, провело се преди минути в лечебното заведение. Промяната е факт по искане на принципала на лечебницата - Министерството на здравеопазването. На този етап няма яснота защо от там са поискали рокадата. Положителният вот за смяната дадоха тримата членове на борда – Димитър Цветков, д-р Валери Симеонов и изпълнителният директор на врачанската болница Евгени Любенов.

Новият председател на Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” Цветанка Димова в момента работи като началник отдел в здравното министерство. Предложението за идването и в шефския борд на лечебното заведение е дошло от ръководството на министерството.

„Трудно ме убедиха да поема това място, но все пак го направих. Надявам се, че с моето присъствие в Съвета на директорите  ще помогна за реализацията на доста идеи в болницата и ще помогна за нейното оздравяване”, заяви пред медиите Цветанка Димова.

По време на смяната не присъстваше вече бившия председател на борда Димитър Цветков. В залата обаче пристигнаха единствено изп. директор на лечебното заведение Евгени Любенов, д-р Валери Симеонов и представителят на държавата Кирил Кирилов. Кметовете на населените места от Врачанско, които също са акционери в МБАЛ „Христо Ботев” също не присъстваха по време на промяната в съвета на директорите.  

 

 
2018-12-10 14:21:52