Двама в битка за шеф на тролеите

Двама в битка за шеф на тролеите

Бивш служител на Държавната автомобилна инспекция в Монтана и настоящия временен шеф на общинското дружество „Тролейбусен транспорт” във Враца се борят за управлението на транспортната фирма. За шефското кресло документите си в обявения от Общинския съвет в града конкурс са подали Людмил Георгиев и Виктория Христова – Начева. Двамата мераклии за поста обаче не са доказали 3-годишния си управленски стаж. Днес е крайният срок за подаването на този документ, разбра от свои достоверни източници „Северозапад днес”.

Според запознати, след финала на процедурата, дамата ще продължи да управлява дружеството. Начева зае управленската позиция през пролетта на тази година след като местният парламент реши да освободи от ръководния пост Николай Вълков. Мотивите на съветниците за отстраняването му са, че Вълков не е успял да обезпечи представения преди 3 години икономически план за развитие на „Тролейбусен транспорт” – Враца. 

Новоизбраният управител ще ръководи „Тролейбусен транспорт“ следващите 3 години. Кандидатите за поста трябва да са с магистърска степен в сферата на инженерните и/или икономическите науки и да притежават поне 3 години опит на ръководна позиция. 

Двамата кандидати за управленския пост ще преминат през три етапа в конкурса. В първият специална комисия към Общинския съвет във Враца ще направи проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания. Веднага след това комисията ще извърши оценка на представените от кандидати бизнес планове за развитието на „Тролейбусен транспорт”. Решаващ ще е третият етап от надпреварата – интервю.

Очаква се още до края на месец декември да стане ясно кой ще е новият управител на общинското дружество „Тролейбусен транспорт”.


Виктория Начева


2018-11-27 09:11:06