СУ „Христо Ботев” изпраща абитуриенти

СУ „Христо Ботев” изпраща абитуриенти

На 15 май 2018 година Средно училище „Христо Ботев“ изпраща 111. си випуск. Тържеството ще започне в 10.00 часа в двора на училището, по време на което ще бъде открит светодиоден информационен екран. Новата придобивка се посвещава на успешното завършване на дванадесетокласниците.

Тържествената част ще продължи с празнично шествие до пл. „Христо Ботев“, където випускниците ще отдадат почит като поднесат цветя на паметника на своя патрон и ще се насочат към Младежки дом- Враца, където паралелките ще представят свои индивидуални програми. Деведесет и пет ученици завършват гимназията и на 24 май- по традиция- ще бъде техният абитуриентски бал.

Учениците са разпределени в четири паралелки, както следва - Профил „Прирoдоматематически“ – Биология и здравно образование /26 ученици/; Профил „Хуманитарни науки“ – История и цивилизация /26 ученици/; Профил „Обществени науки“ – География и икономика /24 ученици/; Паралелка с прием след завършено основно образование – Профил „География и история“ /19 ученици/.

Над 50% от дванадесетокласниците са отличници. Голяма част от тях вече са издържали кандидат-студентските изпити като редица зрелостници вече са приети със специалност медицина, а останалите са с осигурено място в престижните университети в страната и чужбина.

В идните дни предстоят държавните зрелостни изпити – важно условие за успешното им дипломиране.

 
2018-05-11 14:25:53