Обезопасяват опасен прелез във Враца

Обезопасяват опасен прелез във Враца

На цялостни ремонтни дейности е подложен необезопасен жп прелез във Враца. Дейностите се изпълняват от работници на Националната кампания „Железопътна инфраструктура”. Старт на ремонта започна с обезопасяване на рисковия участък. Остава само оформянето на пешеходната зона в района.

Припомняме, че на заседание на Общинския съвет във Враца зам. парламентарния шеф Владислава Лакова публично постави въпроса с необезопасения прелез/надлез във Враца. в планарната зала тя бе категорична, че района създава опасност за живота и здравето на пешеходците. Участъкът създава особено голям риск за децата, предвид любопитството им, което имат, както и на непълната им преценка за реалната опасност, на която се излагат, ако са в близост до този район. Друг проблем е, че надлеза е трудно проходим за хората, особено от майки с детски колички и възрастни хора. „Мисия невъзможна” е преминаването на инвалидите.

 „Участъкът е много натоварен, тъй като е част от пътя до жп гара – Враца и по него ежечасно преминават стотици граждани”, категорична е Владислава Лакова. 

Опасното място е в близост до жп линията Враца – Видин, на прелез/надлез, намиращ се успоредно на бул. „Васил Кънчов”, на гърба на т.нар. нон стопи.

На следващо заседание отговорът на кмета Калин Каменов бе, че НКЖИ вече са уведомени за наболелия проблем.

 


1
2


2018-01-08 13:36:06