Обявиха 8 декември за ден на младия учител

Обявиха 8 декември за ден на младия учител

Регионалното управление на образованието – Враца обявява 8 декември за Ден на младия учител. Целта на инициативата е да бъдат подкрепени и поощрени младите хора, които правят първите си стъпки в професията. За щастие техният брой расте и през учебната 2017/2018 в образователните институции на област Враца работят 151 педагогически специалисти на възраст под 30 години.

Очаква се преди обяд на 8 декември, когато учителите са на работните си места, ръководствата на училищата и детските градини да изразят вниманието си към младите педагози по подходящ начин. От 14 до 15.30 часа експертите в РУО – Враца по отделните направления ще осъществяват методическа подкрепа на новоназначени учители. Официалното тържество е от 16 часа.

Гост на инициативата ще бъде госпожа Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката. В 13.00 часа тя ще посети Основно училище „Васил Левски“ във Враца, където ще се включи в дейностите, с които учебното заведение отбелязва Деня на младия учител. Ще бъдат посетени дейностите на групите за целодневна организация на учебния ден в 1. а и 4. а клас, които се ръководят от млади учители. С водосвет ще бъде открит модерен кабинет с таблети и тъчскрийн монитор. В актовата зала на училището  младите учители ще бъдат поздравени с изпълнения на училищната вокална група и фолклорния танцов състав. Ще бъде прочетено есе, спечелило училищния конкурс „Учител- мечта“.

В тържеството от 16 часа в залата на III етаж на РУО - Враца ще се включат около 100 от младите учители в областта. Началникът на Регионалното управление на образованието госпожа Галина Евденова ще представи образователната политика по отношение на младите учители. Деца и ученици от детски градини и училища във Враца, както и момичетата от квартет „Чарити“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“ ще изнесат концерт. Участниците ще получат кратък „Пътеводител на младия учител“, в който основна част са съвети към учителите, включени в Българския педагогически канон от 1896 г. Празникът ще завърши в ресторант „Вестителя“.
2017-12-06 16:10:08