Разсрочиха борчовете на врачанската болница

Разсрочиха борчовете на врачанската болница

Натрупаните задължения на МБАЛ „Христо Ботев” във Враца за данък сгради и такса смет за към общинската администрация в града са отложени за срок от една година. Това решиха преди минути на извънредно заседание на местния парламент общинските съветници. Внесеното предложение от градоначалника Калин Каменов бе подкрепено от 23-ма от парламентаристите. „Против” докладната се обяви единствено Божидар Джунов, който е от групата на патриотите. В пленарната зала той призова БСП и ГЕРРБ да понесат политическа отговорност заради кадруването си в най-голямото лечебно заведение на територията на областта. Извънредното заседание бе белязано и с друго. Недоволен от развоя на събитията на сесията групата на ДПС демонстративно напусна пленарната зала. Минути преди официалното гласуване на внесеното предложение от кмета Калин Каменов врачанския лидер на ДПС обяви, че е против приемането на това решение.

„Вземе ли се това глупаво решение Вие направо убивате МБАЛ „Христо Ботев”. Едно от решенията е да не приемаме предложението, а парите да се опростят по давност”, заяви Борислав Банчев.

Пълно несъгласие с изказването му обявиха останалите общински съветници. Те обявиха, че с отлагането на неплатената сума, която е в размер на близо половин милион лева врачанската болница ще си поеме глътка въздух.

Интересно обаче се оказа предложението на зам. председателя на Общинския съвет Владимир Христов. Той предложи на колегите си парите от наеми на партиите централи в града да се пренасочват като дарение на МБАЛ „Христо Ботев”. По този начин ще се облекчи лечебното заведение, категоричен бе съветникът.

Въпреки разразилите се остри дебати около разсрочването на борча на болницата все пак съветниците се обединиха и дадоха положителния си вот за внесеното предложение.

 
2017-10-06 18:23:43