Екзотични животни в частен зоопарк в “Бистрец”

Екзотични животни в частен зоопарк в “Бистрец”

Уникална зоологическа градина е разположена в „сърцето” на врачанския квартал Бистрец. От близо 10 години собственикът на атрактивния парк, който е единствен по рода си на територията на община Враца, Ивайло Симеонов успява да радва не само собствените си деца, но и жителите на населеното място. Обектът става изключително популярен сред хората още в деня на отварянето му. От тогава посетителите се множат.

Цялостното изграждане и финансиране на уникалния по рода си обект е дело на самия Ивайло Симеонов. С малко средства той успява да направи нещо, което не може да се види никъде другаде в целия регион. Любителски и изграден с много любов към животните. Така младият мъж описва зоологическата градина. От няколко пернати в самото начало, сега животните наброяват стотици. Основно обитателите на обекта са екзотични животни. От зайци, кокошки копринки, камерунски овце, виетнамски прасета, лебедови гъски, в зоопарка спокойно се разхождат и няколко сърни, нутрии, бодливи свинчета, турски кангал, дива котка, лисица, муфлони и елен лопатар. И за разлика от посещение в голяма зоологическа градина, в „Бистрец“ гостите не просто гледат отдалеч клетките, а могат свободно да пипнат някои от животните и да влязат при тях. Собственикът е толкова сигурен в обитателите на парка, че дори малки деца могат да ги посетят. Освен всичко такса от посетителите не се събира.

„Достатъчен ми е фактът, че при влизането в животинския парк виждам искрите от радост в очите на хората. Това, което има тук, децата не могат да намерят никъде в района”, категоричен е собственикът Ивайло Симеонов. 

В годините частният зоопарк се разраства. След като купил няколко екзотични екземпляра от свой познат от Южна България, Ивайло лека полека започва да обособява и клетките, в които да настани животните. С течение на времето от няколко заека колекцията от животни става все по-голяма и разнообразна. Колко още ще се развива уникалният обект, предстои да видим.

 

Ани САМАРДЖИЙСКА


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


2017-10-04 13:02:12