„Паяк“ жили от септември, 100 лв. за прибрана кола

„Паяк“ жили от септември, 100 лв. за прибрана кола

Репатриращ автомобил започва да вдига коли във Враца от началото на септември.  Под жилите на „паяка“ ще попаднат всички автомобили, паркирали неправилно не само в платената Синя зона, но и на останалите места в областния център. За откупването на всяка „щипната“ кола собственикът ще трябва „да кихне“ около 100 лв., като половината е таксата за репатриране, издаде шефът а „Паркинги и гаражи“ Венчо Кръстев. Освен нея собственикът на превозното средство трябва да плати и 10 лв. за сложената скоба, престоят в платената Синя зона, както и почасовия престой в наказателния паркинг. Така сумата може да стана още по-тлъста, предупреждава Кръстев.

В момента тече регистрация на новозакупения репатриращ автомобил. През другата седмица стартират и тестовете на „паяка“. След това съоръжението официално „встъпва в длъжност“ по врачанските улици.

Припомняме, че след обявяването на няколко процедури за закупуването на репатриращ автомобил за нуждите на общинското предприятие „Паркинги и гаражи” във Враца, от кметското ръководство успяха да вземат необходимата машина. Стойността на превозното средство е 120 хил. лв. без ДДС. Машината вече е във Враца и е оставена за съхранение в „Тролейбусен транспорт”. За доставчик на паякът, който е втора ръка, в средата на месец юли общинската администрация във Враца избра местната фирма „Метал транс 2005“ ЕООД, която е предложила на кметството най-ниската цена за тази услуга – 119 5000 лева без ДДС.

 

 
2017-08-25 09:32:25