На Пършевица....

На Пършевица чакат нов сняг през уикенда

Любителите на зимните спортове с нетърпение чакат да се сбъднат прогнозите на Емил Чолаков и “снегоядът да не изяде и последната снежинка” по пистите на “Пършевица” във Врачанския Балкан. Всички сме затаили дъх и чакаме да завали пухкавия бял снежец, за да се насладим отново на любимите си зимни преживявания.

Миналия уикенд времето не бе така благосклонно към скиорите - единственият ден, в който скиори, сноубордисти и любители можеха да се насладят на скоростни спускания по голямата и малката писта на “Пършевица”, бе съботата. В неделният ден също е имало много желаещи за спускане, но реално желанието им е било попарено от силен вятър и в края на краищата само малчуганите и зевзеците с шейните са имали възможността да се насладят на зимни изживявания.

Около 100-ина човека са се насладили на пистите на Балкана, но в момента за жалост “горе” няма условия за спускане и екстремни зимни изживявания - снегът е малко и определено не става за такива неща! Въпреки всичко не трябва да губим надежда - сняг пак ще има - тази или другата зима, но ще има, а за ваше успокоени ще кажем, че колкото и да натрупа трябва да бъдете спокойни, защото пътят до пистите на “Пършевица” е проходим и се чисти много добре!




2013-04-14 13:16:11