Альоша Първанов - втори в листата на ДСБ

Альоша Първанов - втори в листата на ДСБ

Альоша Първанов се е включил с много голяма готовност в инициативния комитет за алтернативната позиция в националния референдум. Първанов е гласуван от областната организация на “Демократи за силна България” за втори в листата за предстоящите парламентарни избори. В момента е председател на КНСБ в АЕЦ “Козлодуй”.

Альоша Първанов е роден в Бойчиновци, обл. Монтана през 1961 г. Завършил е Техническия университет в София, специалност “Ел. централи, мрежи и системи” и по-специално “Автоматизация на енергийното производство”. Работи в АЕЦ “Козлодуй” от лятото на 1989 г., като през годините е заемал различни длъжности. В момента е началник цех “Общостанционна поддръжка”. Допълнителните квалификации, които има са “Релейни защити и автоматика” и “Безразрушителни методи за контрол”, получава ги в Швеция и Япония.

От 1996 г. е председател на КНСБ в АЕЦ “Козлодуй”, а извън синдикалната си дейност и служебните си задължения Първанов още от 90-та година, когато се заговорило за затварянето на АЕЦ “Козлодуй”, не спира да отстоява интересите на централата. “Непрестанно призовавам цената на енергията да бъде поносима за българския народ”, заяви Първанов.




2013-03-16 12:30:06